bucketlist au pair i usa

Hej hej hallå, Madeleine här, det är måndag idag och här sitter jag på ett fik i min gamla hemstad Köping och dricker en cappuccino med havremjölk. Idag ska jag och Stina spela in ett nytt poddavsnitt som handlar om mindset och att ta sig dit man vill!

I det här inlägget så tänkte jag berätta om min tid som Au Pair i USA samt min bucketlist som jag gjorde innan jag åkte. Jag har typ bestämt mig för att jag vill börja skriva mer på lilla bloggen här, om inspiration, motivation om olika upplevelser och ni får mer än gärna stanna kvar för att läsa ♥

nomadporträtt
Yosemite, Augusti 2016

Jag åkte till USA som Au Pair 

En gång i tiden så hade jag en dröm om att åka som Au Pair till USA. Jag gjorde en bucketlist innan min resa till Californien, som en visuell karta med drömmar och mål och allt som jag ville uppleva under mitt år där.

När jag sökte efter inspiration till podden så kom jag över min gamla blogg, inte den här bloggen som jag skriver på nu, utan min gamla Au Pair blogg. Jag skrev mycket innan USA, om hela matchningsprocessen, förberedelserna, om när jag sökte visum samt drömde mig bort till ett annat liv på andra sidan jorden.

au pair blogg

På den här bloggen vill jag idag dela med mig av en bucketlist, som jag skapade år 2015, innan jag åkte till USA.

Det är galet vad som händer när man lyckas med att nå sina mål som man kanske tror är ouppnåeliga. Jag hade 100 saker på min bucketlist när jag drog ifrån Sverige:

Min USA Bucket list 2015

Jag hade många mål och drömmar innan jag åkte från Sverige, men mitt problem har alltid varit att jag vill så himla mycket så det är svårt att hålla koll på alla tankar och ideér som snurrar runt där uppe. Det är nog därför som jag gillar att konkretisera mina tankar, drömmar och mål genom att skriva ner dem!

För att ta sig dit man vill så tror jag att det är viktigt att faktiskt våga drömma. Att sätta sig ner och fundera på vart du vill se dig själv i framtiden.

au pair bucketlist

Alla bra ideér här i världen har börjat med en liten tanke och jag är helt säker på att det finns mycket som vi kan förändra i våra liv med hjälp av tankens kraft. Mitt nästa mål är att våga drömma igen, men jag har haft en sjuk krasch efter allt mitt resande, som jag skriver mer om i det här inlägget “Min resa till Asien, Austalien och USA” . Det har varit en kamp att komma tillbaka till mina två fötter och jorden, men jag längtar tillbaka till den gamla Madeleine, hon som var så taggad på hela livet och allt som låg framför henne.

Jag trodde aldrig att jag skulle säga det här, men jag är typ trött på att resa nu. Jag har sett och upplevt så mycket, levt ur mina resväskor i flera år. Det är maj och jag är tillbaka i Sverige, mycket har förändrats men jag försöker göra mitt bästa att leva i någon slags ny vardag här.

Det är dags att börja drömma igen

Jag har levt ut i fingertopparna i flera år, gått dit vägen tagit mig och lyssnat mycket till min känsla. Jag tror att det är exakt så man ska spendera sina ungdomsår men jag är verkligen redo för nästa steg nu. Jag har inte lust att fara runt längre och jag vill hitta tillbaka till mig själv och det tänket som jag hade, innan jag åkte som Au Pair till USA.

Det är dags för mig att göra en ny bucket list, på nya saker som jag vill åstadkomma i mitt liv. Min lista kommer se sjukt annorlunda ut nu, för även fast jag vill tillbaka till mitt gamla jag, så vill jag inte tillbaka till de drömmarna jag hade då.

(skriv ut och fyll i)

Vi kan klara mycket med tankens kraft

Jag har lagt upp den här bucketlisten här på bloggen som ett verktyg för alla oss med stora drömmar och mål. Det handlar om att drömma stort och faktiskt våga tro på att man kan ta sig dit man vill. Jag är ett vandrande exempel på att det här är sant och jag vill hjälpa er som läser till att mycket mer än det du tror, är möjligt.

Min topp-lista på min bucketlist som jag gjorde innan jag åkte till USA var:

– och jag kan typ säga att jag har gjort allt nu, och lite till.

Jag vill aldrig låta skrytsam, men jag typ bestämde mig för att det skulle hända och så gjorde jag allt för att ta mig dit. För att summera dessa 5 första punkter på min gamla bucketlist:

  • Golden Gate = Jag har, 4 år senare, åkt, gått, cyklat över Golden gate otaliga gånger.
  • San Francisco = Jag har spenderat många dagar, vandrandes på gatorna i San Francisco, festat, upplevt, fikat, myst, upptäckt. Haft det GÖTT, skoj och härligt.
  • Coachella = Jag hade en dröm om att åka till Coachella, vilket jag nu har lyckats med och haft världens coolaste helg.
  • New York = Jag har bott 5 månader i New York.
  • American Football = Har inte bara sett massa American football matcher, jag har festat in Super Bowl och dejtat nfl football spelare.

Jag vill verkligen aldrig låta dryg, utan jag skriver bara om min sanning och försöker att inspirera er som läser, till att ALLT ÄR MÖJLIGT. Bara man ger sig fan på att det ska hända, drömmer stort, och jobbar hårt så kan man förändra sitt liv och ta sig dit man är menad att vara. (!!)

Min Bucketlist som AU PAIR i USA

Det sjuka nu för mig med att vara tillbaka, är typ att jag försöker komma ihåg allt som jag har varit med om, för det är så otroligt mycket jag vill dela med mig av för att inspirera till ett annat slags liv.

I och med att Stina och jag, träffades i San Francisco men hittade tillbaka till varandra i och med podden här i Eskilstuna, har det också blivit mycket snack om USA, Au Pair livet, och det Amerikanska livet som vi båda levde för några år sedan. 

Alla upplevelser jag haft och saker i världen som jag har gjort – tänk så häftigt att allt startade med en liten bucketlist här hemma i Sverige.

Jag ska nu ta den här tiden, den kommande veckan i Sverige, att göra en ny mood-board och bucketlist. Jag vill skriva ner mina nya drömmar, för där jag är i livet precis just nu, är på en plats som jag aldrig har varit på förut.

För att ta oss dit vi vill ♥ 

Kram / Madeleine

Min youtube kanal: https://www.youtube.com/channel/UCQK1YDkv9hu8l0ycNU0Vghw